Neverblackout
Image default
leisure and Hobby

5 tips voor elektrische rokers

Ben jij een beginnende damper of heb jij je e-sigaret al langer in het bezit? Welke van de twee jij ook bent, er valt altijd nog veel te leren op het gebied van elektrisch roken. In deze blog delen wij daarom 5 tips waarmee jij optimaal gebruik kunt maken van je e-sigaret.

 

  1. Gebruik de juiste hijstechniek

Allereerst is het belangrijk om de juiste hijstechniek onder de knie te krijgen. Het nemen van een hijs van een e-sigaret werkt namelijk anders dan een trekje nemen van een tabak sigaret. Bij de e-sigaret moet je namelijk minder kracht zetten. Hierbij kan je zonder kracht en regelmatig hijsen gedurende ongeveer 4 seconden. Vooral in het begin zal dit even wennen zijn. Een te zwakke en te korte hijs geeft onvoldoende smaak en damp. Een te stevige hijs kan de coil verzuipen. Je herkent dit door een gorgelend geluid. De dampopbrengst en smaak zal in dat geval ook niet bevredigend zijn.

 

  1. Pauzeer tussen het nemen van een hijs

Naast het gebruiken van de juiste hijstechniek is het ook van belang om tussen het nemen van de hijsjes even te pauzeren. Als je te snel achter elkaar hijst wordt de verdamper te heet. Je kunt dan een verbrand smaakje krijgen. Door even te pauzeren geef je de coil de gelegenheid om weer af te koelen. Tevens heeft de wick in de coil hierdoor de gelegenheid om e-liquid op te nemen.

 

  1. Drink voldoende water

Drink tijdens het dampen voldoende water. Het dampen heeft namelijk een vocht onttrekkende werking. Dit komt door het bestanddeel propyleenglycol (PG), dat verder overigens onschadelijk is. Drink daarom voldoende water om uitdroging tegen te gaan. Je hebt eventueel ook de mogelijkheid om te kiezen voor e-liquids zonder PG, zeker als je allergisch bent voor deze stof is dit belangrijk.

 

  1. Maak de onderdelen tijdig schoon

Om optimaal gebruik te kunnen maken van je e-sigaret is het belangrijk om de onderdelen tijdig schoon te maken. Maak de onderdelen schoon met een droge tissue of doekje, zodat er zich geen condens in de driptip (mondstuk van je vaper) of schoorsteen kan ophopen. Als je e-smoker begint te pruttelen, is het ook erg belangrijk om deze te reinigen. Vergeet bij het schoonmaken ook de in- of uitwendige schroefdraad van de batterij niet. Door deze schoon te maken met een droog doekje kan deze goed contact blijven maken met de verdamper.

 

  1. Berg je e-sigaret onderweg goed op

Tenslotte is het verstandig om je e-sigaret goed op te bergen. Deze is namelijk gevoelig voor stoten of vallen en kan hierdoor beschadigd raken. Neem je e-sigaret daarom niet los mee in je jaszak of broekzak, maar gebruik hiervoor een speciale e-sigarettenhouder, brillenkoker of reisetui. Zet hiernaast je e-sigaret tijdens het vervoer ook uit met de veiligheidsknop, zodat deze niet onderweg plotseling wordt geactiveerd.