Neverblackout
Image default
Business

Autoriteit opbouwen, profiteer van jouw kennis

 

Wanneer je pijn hebt in je borst zul je eerder naar de huisarts stappen dan naar de slager. Beide professionals werken in principe met “vlees”, maar de huisarts probeert je in leven te houden, de slager gaat op een andere wijze met vlees om. De huisarts heeft “autoriteit” op het gebied van gezondheidszorg, de slager kan ook veel autoriteit bezitten, maar even niet voor het probleem dat jij momenteel hebt. De arts zal autoriteit opbouwen door vele patiënten te helpen, en ze gezond te houden. Online kun je ook autoriteit opbouwen, met methodes als linkbuilding, outreach en influencers. Op welke wijze kun je een website meer autoriteit geven, en waar moet je op letten? Dat leggen we je in dit artikel uit.

 

Autoriteit opbouwen op basis van kennis

Net zoals een huisarts kennis heeft op medisch gebied, en een slager je een perfecte biefstuk kan presenteren, kun je ook online jouw kennis uitdragen. Dat gaat het beste met een duidelijk onderwerp; het Financieele Dagblad zal autoriteit opbouwen op het gebied van financiële zaken, Voetbal International bouwt autoriteit op met kennis over voetbal. Hoe breder het kennisgebied van een website is, hoe meer de autoriteit kan verwateren. Je kunt deze kennis uitdragen met bijvoorbeeld blogartikelen over specifieke onderwerpen. Dat is een goed begin, maar om echt hoog te scoren in Google zul je ook naar buiten moeten kijken.

 

Met outreach deel je informatie

De term “outreach” is niet nieuw, het betekent dat je een dienst verleent aan groepen die op een andere wijze geen toegang hebben tot deze dienstverlening of informatie. Vaak wordt dit uitgevoerd door non-profit organisaties en religieuze instellingen. Met outreach als onderdeel van de online marketing strategie breng je een persoonlijke manier van informatie delen terug in het proces, als tegenwicht op de geautomatiseerde SEO trucjes. Je maakt een oprechte verbinding met de klant, je probeert ze niet direct iets aan te smeren.

 

Influencers gebruiken

Naast jouw autoriteit kun je ook gebruik maken van de invloed die andere mensen hebben op hun publiek. Influencers hebben een goede online sociale status en bereiken daarmee een groot publiek. Deze volgers behoren vaak tot een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld “jonge vrouwen die van make-up houden” of “hoogopgeleide mannen die gek zijn van superhelden films”. Door influencers in te schakelen om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen kan jouw autoriteit stijgen. Hierbij is een goede “match” wel van belang.

 

Linkbuilding kan verkeerd uitpakken

In het verleden was linkbuilding de heilige graal om jouw autoriteit op te bouwen, nu kan het ook averechts werken. Met linkbuilding zullen externe sites naar jouw content verwijzen, hiermee kun je weer autoriteit opbouwen. Het probleem is dat er veel malafide linkbuilding bedrijfjes zijn die links leggen zonder duidelijke relevantie met de bron. Daar heeft Google een stokje voor gestoken, met zowel een verbeterd algoritme als met “mensenogen” die de misbruik van linkbuilding genadeloos afstraffen.

 

Hoe bouw je autoriteit op?

Autoriteit opbouwen kun je bereiken met allereerst goede content op jouw website waar geïnteresseerden graag naartoe linken, eventueel aangespoord door influencers en middels outreach naar de doelgroep. Zoekmachines zijn veel beter in “organische” belangstelling peilen dan vroeger, richt je op de mens achter de machine voor meer succes online.

 

https://www.maxlead.com/diensten/search-engine-optimisation/autoriteit-opbouw/