Neverblackout
Image default
Business

Bijbaantje naast school

Studenten hebben het vaak erg druk. Naast hun opleiding is het vaak ook nodig om een bijbaantje te onderhouden. Het studentenleven kan best duur zijn. Sommige studenten wonen op zichzelf wat al veel kost, daarnaast zitten studenten vaak bij een studentenvereniging. Maar niet alleen dit. Ook kost het veel geld om boodschappen te doen, je huur te betalen, water/gas/licht en noem allemaal maar op. Ook willen studenten er vaak leuk uitzien en gaat er ook een bedrag naar de kleding die gekocht moet worden. Dit is de reden waarom de meeste studenten een bijbaantje nodig hebben. Niet alleen als student maar ook op jongere leeftijd is het erg belangrijk om te letten op je loon. Je kan dit checken door een salarisberekening te doen of te kijken op loonwijzer. Vaak worden studenten gezien als goedkope krachten die een hoop klussen  kunnen oplossen. Daarom is het belangrijk voor je rechten op te komen.

Naast de velen kosten die studenten moeten bekostigen is er ook een andere reden voor het hebben van een baantje naast de studie. Tegenwoordig zijn er steeds meer eisen wanneer je voor je fulltime baan wilt solliciteren. Een van die eisen is het hebben van een minimum aantal jaar werk ervaring. Daarom is het erg belangrijk om werkervaring op te doen. Deze ervaring opdoen kan eigenlijk alleen maar door het hebben van een baantje in de studententijd.

Het hebben van een baantje tijdens je studie kan toch voor een aantal problemen zorgen. Zo is het vaak het geval dat studenten niet voor de volle 100% zijn gefocust op school. Dit resulteert vaak in het feit dat studenten stoppen met school omdat ze het simpelweg niet halen. Ook is de druk vaak erg hoog bij studenten. Naast hun school en het bijbaantje wil iedereen toch ook een sociaal leven hebben.

http://www.cbbs.nl