De verschillende sporten in Amsterdam-Zuidoost

De verschillende sporten in Amsterdam-Zuidoost

In Nederland wordt er flink op los gesport door jong en oud, zo ook in onze hoofdstad Amsterdam. Een van de kleine gemeentes binnen Amsterdam is het kleine Zuidoost. Amsterdam-Zuidoost bruist van de sporters en heeft meerdere verenigingen verspreid door de gemeente. Kortom, voor elk wat wils.

 

De beste voetbalclub van Amsterdam

Bijna iedereen die ooit in Amsterdam is geweest kent de Nederlandse topclub AFC Ajax wel. Deze voetbalclub is opgericht op 18 maart 1900 en is gelegen in de Amsterdam ArenA . Met een totaal van drieëndertig lanskampioenschap titels is het vooralsnog de meest succesvolle voetbalclub van Nederland.

 

Hockey historie in het Amsterdamse Bos

In het zuidelijke deel van Amsterdam ligt het Amsterdamse Bos, het hoofdkwartier van drie van Amsterdams hockeyclubs. AH&BC is bij uitstek de oudste hockeyvereniging in dit gebied en stamt uit het jaar 1892. Ook ligt hier het Wagenerstadion, het stadion waar menig interland word gespeeld door het Nederlands hockey elftal. Kortom, een belangrijke locatie voor de hockeyfans onder ons.

 

Basketbal voor iedereen

Sinds kort is Amsterdam-Zuidoost een relatief jonge basketbalvereniging rijker. De nieuwe club draagt de naam BC Gaasperdam Warriors en speelt zoals de naam doet vermoeden in de Gaasperdam sporthal. Iedereen vanaf de leeftijd van zes is welkom bij de vereniging om mee te doen. De Amerikaanse sport kent veel fans in Nederland en zo ook in Amsterdam en specifieker in Amsterdam-Zuidoost.

 

Honkbal groeit in Zuidoost

Amsterdam Marshals is een jonge en ambitieuze honkbalvereniging in Amsterdam-Zuidoost. Tot voor kort lag de focus enkel op het opleiden van kinderen tussen de zes en veertien jaar, maar sinds kort is de vereniging flink aan het groeien en zo ook het aanbod van sportactiviteiten. De sport honkbal groeit de laatste jaren flink in het aantal beoefenaars.

 

Korfbal bij een van de oudste clubs van Nederland

In 1902 vond de fusie plaats van AW en DTV en ontstond de korfbalvereniging AW.DTV. Deze club speelt al sinds het begin op het sportpark Drieberg in Amsterdam-Zuidoost in de kleuren zwart en rood. De zaalwedstrijden worden net zoals de honkballers van BC Gaasperdam Warriors geregeld in de Gaasperdam Sporthal.

 

Een mooi einde aan een lange sportdag

Van een dagje flink sporten wordt iedereen natuurlijk hongerig. Gelukkig heeft het veelzijdige Amsterdam daar wat voor. Door heel Amsterdam vind je verschillende restaurants en andere eetgelegenheden, maar een goede tip in Amsterdam Zuid-oost is het Scandinavische restaurant Gard gelegen vlakbij de Amsterdam ArenA, bij het courtyard hotel. Met haar heerlijke Scandinavische gerechten een aanrader voor iedereen.

 

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/