Neverblackout
Image default
Business / Electronics and Electrical

Dropbox Business, hét cloudplatform voor veilige dataopslag

Dataopslag in de cloud, klinkt dat u bekend? Opslag van bestanden en bedrijfsgegevens kan via een  server. U draait elke dag een backup en de data van de afgelopen dag slaat u veilig op. Op zich niets mis mee, maar data opslaan kan tegenwoordig slimmer.

Als IT professionals weten we dat gegevens opslaan in de cloud niets nieuws is, maar deze online mogelijkheid is de afgelopen jaren veel bekender geworden. Dropbox is een bekend cloudplatform om bestanden veilig op te slaan. Data die dan ook weer eenvoudig in de cloud beheerd en gedeeld kan worden. Think4 vertelt u meer over de vele opties die Dropbox biedt voor bedrijven die efficiënter online willen werken. 

Dropbox Business in de cloud

Gebruikt u Dropbox misschien al privé voor uw foto’s of andere bestanden die u wilt bewaren? Dit cloudplatform is uitgebreid voor bedrijven. Dropbox Business is speciaal ontwikkeld om veilig online bestanden te bewaren, te beheren en te delen. De cloudoplossing werkt efficiënt en uw bedrijf kan ervan uitgaan dat data veilig opgeslagen wordt. Geen backups meer draaien op een lokale server, maar automatisch een online backup in de cloud. Altijd en overal toegang tot uw gegevens, het kan met Dropbox Business. Uw medewerkers hebben altijd en overal toegang via hun laptop, pc of mobiel device. Veilig online samenwerken was nog nooit zo makkelijk met Dropbox Business.

Geen lokale server meer

De gratis Dropbox cloudtool wordt veel gebruikt door particulieren, terwijl voor bedrijven een uitgebreidere service wordt geboden tegen een maandelijks licentiebedrag. Uw bedrijf heeft geen NAS of fileserver meer nodig, maar stapt met Dropbox Business over op de cloud. Think4 adviseert bedrijven Dropbox Business als een betrouwbare optie voor veilige dataopslag, puur gericht op gebruiksgemak en efficiënter werken.

Dropbox Business past bij uw moderne bedrijfsprocessen, werkt op al uw devices en geeft al uw medewerkers de mogelijkheid om plaatsonafhankelijk te werken. Bedrijven kiezen voor Dropbox Business doordat veel mensen tegenwoordig thuiswerken en dan toch toegang hebben tot alle bedrijfsinformatie en bestanden die zij nodig hebben. Met de Dropbox cloudoplossing voor bedrijven en organisaties ben je klaar voor het nieuwe werken. 

Nog meer voordelen van Dropbox Business zijn bijvoorbeeld dat u als bedrijf volledige controle hebt, uw organisatie AVG proof is en nieuw is nu ook Smart Sync. 

Online volledige controle

U krijgt bij Dropbox Business een admin console geleverd. Team admin heeft de volledige controle over de bedrijfsdocumenten, mappenstructuur, teammembers en het maken van gedetailleerde rapportages. Licenties op afstand beheren wanneer een laptop gestolen wordt. U wist dan alle data op afstand. Heeft u ook een Office 365 licentie? Dan zorgt Think4 voor een perfecte integratie met opties als AD koppeling en single sign-on.

AVG proof

AVG proof is niet alleen belangrijk voor uw bedrijf, ook voor uw klanten. En niet te vergeten, u bent als bedrijf verantwoordelijk voor alle documenten in Dropbox Business, een veilige dataopslag en de uiterste zorg voor privacygevoelige informatie. Met Dropbox Business kunt u erop rekenen dat alle relevante wereldwijd geaccepteerde voorschriften en erkende normen voor databeveiliging en privacy in orde zijn. Voorbeelden zijn ISO 27001/2, ISO 27018/17 en SOC 2.

Nu ook met Smart Sync

Tool voor synchronisatie, Smart Sync, is een belangrijk voordeel voor u als Dropbox Business gebruiker. Synchronisatie tussen pc, mobiele devices en de cloudomgeving is niet alleen slim, maar gaat ook volledig automatisch. Alle relevante bedrijfsdocumenten up-to-date en realtime beschikbaar voor alle gebruikers. Online samenwerken gaat ook veel efficiënter, doordat u met verschillende collega’s samen in documenten werkt. Ook wordt uw versiebeheer van werkdocumenten vanzelf opgeslagen in Dropbox Business. 

Start ook met Dropbox Business

Think4 implementeert Dropbox Business snel en vakkundig voor uw bedrijf doordat onze IT specialisten zeer ervaren zijn. Wij als full service IT partner laten u kennismaken met Dropbox Business en we geven online support. Klanten van Think4 ervaren direct dat ze online efficiënter kunnen werken. Ook geeft de Dropbox Business uw bedrijf een gerust gevoel met een veilige online dataopslag.

Neem contact op met Think4

Full service IT partner Think4 regelt IT voor bedrijven die efficiënter willen werken en willen groeien door het inzetten van slimme IT. ICT diensten van Think4 helpen u daarbij. Advies en informatie geven wij u telefonisch of per mail. U kunt contact opnemen met Think4 via kantoor op of direct via onze IT specialisten.

https://www.think4.nl/