Neverblackout
Image default
Business

Gaat u scheiden in Culemborg?

Jullie hebben besloten te scheiden en zoeken een manier om daar zo goed mogelijk uit te komen samen. Dan is strijd niet de optie, maar wel met elkaar in gesprek blijven over alles wat jullie moeten regelen. Echtscheiding in Culemborg is niet eenvoudig, als je zulke ingrijpende stappen moet zetten. En dat in een periode die emotioneel heel beladen kan zijn. Scheiden is iets dat niet leuk is, maar wij proberen het proces zo vloeiend mogelijk te laten gaan. Als u ervoor kiest om te scheiden in culemborg stapt u een proces in waarbij veel papierwerk komt kijken.

Proces scheiden in Culemborg

Naast het regelen van zaken, moet uw omgeving wennen aan uw nieuwe situatie en die nieuwe rollen die u wellicht moet gaan vervullen. U moet bijvoorbeeld aan uw kinderen vertellen dat mama en papa voor ze zorgen, maar dit niet meer samen doen. Dat vrienden snappen dat ze niet hoeven te kiezen, omdat jullie ook in de toekomst elkaar nog zonder problemen kunnen tegenkomen? Het heeft veel voordelen om de gevolgen van de scheiding samen met uw ex-partner te regelen, onder begeleiding van een deskundige mediator. Zo houdt u de beslissing in eigen hand, in plaats van dat de rechter beslist. Daarnaast kunnen onenigheden worden uitgepraat aan tafel waardoor wordt voorkomen dat ze inzet worden in juridische conflicten. Zeker als ex-partners met elkaar verbonden blijven na de scheiding, bijvoorbeeld als er kinderen zijn, heeft het veel voordelen als de afspraken over de scheiding in onderling overleg kunnen worden gemaakt. Dat is niet eenvoudig. Omdat dit al zwaar genoeg is, willen wij zoveel mogelijk helpen bij dit proces.

Waarom de Mare voor scheiden in Culemborg?

De Mare Mediation & Advocatuur is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen in of na een scheiding in Culemborg en omgeving. U kunt bij ons terecht voor mediation of voor bijstand door een advocaat. Ons kantoor staat in de Betuwe (Gelderland), vlakbij Culemborg. Mr. Marieke de Mare is zowel geregistreerd MfN mediator als advocaat gespecialiseerd in het Familierecht. Daarnaast zijn in ons kantoor werkzaam een vaste juridisch secretaresse en 2 stagiaires.