Glamping voorjaarsvakantie

Ben jij ook zo toe aan vakantie? Het afgelopen jaar heeft bij velen van ons een streep door de vakantieplannen gezet. Maar komend jaar gaan we dat goedmaken. Daarbij wachten we niet tot de zomer, want ook in de voorjaarsvakantie kunnen we een heerlijke vakantie beleven.

Glamping in Nederland

Aangezien je in de voorjaarsvakantie meestal slechts een week weg kunt, is het fijn dat er in Nederland een ruim aanbod aan glamping accommodaties te vinden is. Boek eens een verblijf in een regio waar je nog nooit geweest bent en ga als toerist op verkenning in eigen land. Vooral De Veluwe en Drenthe zijn populair, omdat je hier veel rust en ruimte kunt ervaren.

Ook een citytrip in eigen land doet het goed, bijvoorbeeld ’s Hertogenbosch, Den Haag, Amsterdam of Groningen. Je kunt natuurlijk een hotel boeken, maar welke stad je ook wilt bezoeken, er is altijd een glamping in de buurt te vinden.

Of toch over de grens?

We kunnen ons voorstellen dat je twijfelt of glamping in de voorjaarsvakantie handig is. Rond die tijd van het jaar weet je niet zo goed wat het weer gaat doen. Het kan warm zijn, maar het weer kan net zo goed tegenvallen. Nu is glamping een vorm van luxe kamperen die je zelfs in de winter kunt doen, maar als je nooit eerder geglampeerd hebt, is dat misschien moeilijk te geloven.

Trek in dat geval in de voorjaarsvakantie naar het zuiden en breng de vakantie door op een glamping in Italië, Spanje of Kroatië.

Deze mediterane landen zijn perfect voor een glamping-voorjaarsvakantie vanwege het milde klimaat en de rijke cultuur en historie. Ook als je een stedentrip wilt doen is een glamping in de voorjaarsvakantie een goede optie. Een glamping is over het algemeen gunstig gelegen, goedkoper dan een hotel én een stuk avontuurlijker dan de standaard-hotelkamer. Bovendien zijn glamping accommodaties volledig ingericht, waardoor ze veelal comfortabeler zijn dan andere overnachtingsmogelijkheden.

Boek bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie een glamping nabij Florence en laat de pracht en praal van deze beroemde stad op je inwerken. Of, als je liever aan het strand ligt, kies voor een glamping aan de Costa Brava.

De mogelijkheden voor een voorjaarsvakantie op de glamping zijn veelzijdiger dan je vooraf misschien zou verwachten. Kom eens kijken op www.glampings.com en zoek je naar je volgende vakantiebestemming. Heb je de ideale vakantie gevonden? Boeken is met een paar muisklikken zo gepiept!

Pak je koffers maar vast, want je gaat op vakantie!