Neverblackout
Business

Goedkope wandtegels outlet

Goedkope wandtegels worden tegenwoordig in een outlet verkocht en in Nederland komen hier steeds meer van bij. In een outlet betaal je meestal voor de helft minder maar de kortingen voor goedkope wandtegels kunnen nog hoger oplopen.

In Amerika hadden de producenten vaak een overschot en maakten dus wat verlies. Hun winst marge lag nog hoog maar het was toch zonde om het overschot weg te moeten gooien of vernietigen. Toen kwam een van deze producten op het idee om het overschot direct aan de consument te verkopen. Zo begon het concept van de outlet. Producenten die hun overschot direct aan de consument verkopen. Zo is goedkope wandtegels kopen bij een outlet mogelijk.

De producent verkoopt de goedkope wandtegels duurder aan de consument dan aan zijn afnemers en toch is de consument goedkoper uit. De producent verkoopt bijvoorbeeld goedkope wandtegels aan zijn afnemer voor 1 euro per stuk. De afnemer verkoopt het weer aan een groothandel voor 3 euro. Die verkoopt het weer aan een kleiner groothandel voor 5 euro. De kleine groothandel verkoopt het weer aan de bouwmarkt voor 7 euro. De bouwmarkt verkoopt het weer aan de consument voor 10 euro. Als consument moet je dus veel meer betalen. Wanneer de producent het rechtstreeks de goedkope wandtegels verkoopt betaal 4 of 5 euro. De producent maakt zo flink winst en toch is de consument flink goedkoper uit met goedkope wandtegels.