gouden armband kopen online

Een gouden armband is een sieraad met klasse. Een tijdloos mode accessoire waar je altijd goed mee voor de dag zult komen. Je kunt online goedkoop een gouden armband kopen. De prijs is vooral afhankelijk van de hoeveelheid goud, de samenstelling en uiteraard ook de juiste webshop. Waar komt de gouden armband eigenlijk vandaan, en hoe komt het dat dit sieraad nog steeds zo populair is?

 

De herkomst van de naam

In de Nederlandse taal is de betekenis van een gouden armband eenvoudig uit te leggen, het is een band van goud die je om je arm doet. Toch ligt die naam niet helemaal voor de hand (of om de pols), in de Engelse taal wordt “bracelet” gebruikt, en ze kennen ook de “armlet” voor een sieraad op de schouder. Eigenlijk is een gouden armband zoals wij die kennen een polsband. Er zijn ook armbanden die je boven de bicep kunt dragen. De Engelse term “bracelet” komt van het Griekse woord “brachile” wat “van de arm” betekent. In Frankrijk is het een “bracel”.

 

De cultuur van de gouden armband

Tegenwoordig kijken we bij online kopen van een gouden armband naar goedkoop en mooi, vroeger had een armband ook een diepere betekenis. Boogschutters droegen een armband als bescherming voor de arm, in Egypte droegen ze 5000 jaar voor Christus al armbanden. Toen werden materialen als botten, stenen en hout gebruikt, niet de gouden armband zoals we die nu kennen. Destijds had de armband een religieuze of spirituele betekenis. Veel culturen dragen armbanden als symbool, de “Martis” in Griekenland luidt de hete zomer in, de “Martenitsa” in Bulgarije is een smeekbede om de lente eerder te laten komen. In de Sikh religie behoort een armband tot de Vijf Deugden. In Zuid Amerika weert een armband het “Boze Oog” af.

 

De gouden armband in Nederland

Hier in Nederland is een gouden armband vooral een mooi sieraad. En als het even kan ook nog betaalbaar. Online kun je de mooiste armbanden kopen, en nog goedkoop ook! Let wel op de hoeveelheid goud, soms zijn gouden armbanden verguld met een dun laagje goud. Dat is overigens geen enkel bezwaar, puur goud is te zacht om gebruikt te worden als sieraad. Vandaar dat er meestal materialen gemengd worden.

https://www.ikbensieraden.nl/armband-kopen/gouden-armband/