Neverblackout
Image default
Business

Het jaar fit beginnen

Begin het jaar 2019 fit! De feestdagen zijn voorbij en de kerstkilo’s moeten er af. Wat waren jouw goede voornemens? Zorg dat je gezond het jaar begint en lees hieronder hoe je dit kunt doen.

Lichaamsgewicht oefeningen

Als je een echte beginner bent dan is het verstandig om eerst rustig te beginnen. Je kunt veel oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht. Denk hierbij aan opdrukken, squaten en burpees. Wanneer je deze in een rap tempo opvoert, heb je de volgende dag zeker spierpijn. Begin eerst met lage repetities en bouw het langzaam op. Zo zorg je dat je gemotiveerd blijft en niet snel tegen een plateau aanloopt.

Kettlebells

Nu je een tijdje met lichaamgewicht hebt getraind en de smaak te pakken begint te krijgen is het wellicht tijd om wat artikelen te kopen. Een goede koop zou een kettlebell zijn. Met kettlebell kun je veel verschillende oefeningen uitvoeren. Zowel voor kracht en conditie. Door het extra gewicht zul je snel vooruitgang boeken.

Dumbbells

Naast kettlebells kun je ook dumbbells kopen. Dumbbells zijn ook enorm veelzijdig en je traint hier ook makkelijk meerdere spiergroepen mee. Wanneer je een halterbank aanschaft kun je bijvoorbeeld ook de chest press uitvoeren. Hiermee train je je borstspieren optimaal. De halterbank kun je in verschillende standen zetten. Zet je hem in een bepaald hoek dan pak je bijvoorbeeld je bovenste borstspieren. Ideaal om in huis te hebben dus!

Halterstang

De halterstang kent iedereen natuurlijk. Vaak wordt onderschat wat je hiermee kan. Voor het echt zware werk is een halterstang ideaal. Je kunt hier zware compound oefeningen mee uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de squat en deadlift. Bij compound oefeningen gebruik je meerdere spiergroepen tegelijk en ben je zeer effectief aan het trainen. Ook verbrand je veel calorieën. Een ander voordeel is dat het veel overlapping heeft bij andere sporten.

http://gewichten.com