Neverblackout
Image default
Business

Is Ayahuasca de oplossing voor alles?

De Ayahuasca ceremonie is een geweldige aanvulling c.q. ondersteunend middel in jouw proces om meer bewust te worden van jezelf. Voor veel mensen betekent het een ommekeer in hun leven, ze leren weer te leven vanuit hun kracht. Ook voor mij persoonlijk was dat het geval. Het heeft me weer terug naar de oorsprong gebracht. Maar eerlijk is eerlijk, Ayahuasca is zeker niet een wondermiddel dat de oplossing voor al je problemen is. Nadat je een Ayahuasca sessie hebt bijgewoond bij de Innerlijke-reis onder begeleiding van liefdevolle en ervaren begeleiders, moet je echt zelf aan de slag. Vanaf dan is het belangrijk in hoeverre jij zelf bereid bent om de nieuw verkregen inzichten te integreren in je dagelijkse leven.  En ja, pas als je zelf keihard aan de slag gaat, kun je spreken van een effectief middel dat je kan inzetten om antwoorden te krijgen op je vragen. Per saldo ben je toch afhankelijk van je eigen ik en jouw bereidheid om volledige verantwoording voor en aan jezelf af te leggen. Dat kan niets of niemand anders voor je doen. Ook de heilige thee die gemaakt wordt van de Ayahuasca plant niet.

Wat is Ayahuasca precies?

Ayahuasca is een brouwsel uit de Amazone dat traditionele gemengd wordt met Chacruna (DMT) en Caapi MAOI). Na enige tijd begonnen mensen te experimenteren met de ingrediënten en vonden ze dat Mimosa (DMT) en Harmala (MAOI) de meest krachtige en vlotte innerlijke reis gaven. Mits correct gebruikt. Het wordt al meer dan 5000 jaar door de sjamanen of genezers of leerkrachten als een manier om je bewustzijn te vergroten. Tegenwoordig wordt het ook in Peru ingezet om drugsverslaafden te helpen en is het een vervanger van antidepressiva pillen.

Klopt het dat je van Ayahuasca moet braken?

Het kan inderdaad zo zijn dat je gaat braken tijdens een Ayahuasca ceremonie. Je moet dit niet verwarren met braken wanneer je je ziek en ellendig voelt. Overgeven tijdens een Ayahuasca ceremonie kan je juist een gevoel van vrijheid geven. Alles wat je niet meer nodig hebt, haal je letterlijk uit je lichaam. Je kunt het braken eerder zien als een dieptereiniging. Zie het als een overgave. Hoe meer jij je durft te laten gaan, hoe groter het bevrijdende gevoel zal zijn dat je ten deel zal vallen.