Neverblackout
Image default
Offers

Je auto repareren? Zo veel kan het gaan kosten

Je auto laten repareren? Zo veel kan het gaan kosten!  

 

Je auto naar de garage brengen is niet iets waar je blij mee bent, dit kost namelijk altijd geld. Het is daarom slim om niet te wachten op het laatste moment, want als je op tijd langs gaat kan dat heel veel geld schelen. Benieuwd hoeveel jouw reparatie aan de auto gaat kosten en waarom een autoverzekering handig is? Lees dan snel verder!

 

Zoveel kosten verschillende auto reparaties 

 


 Een gek geluid uit de versnellingsbak? Gelijk naar de garage! 

Als er een gek geluid uit de versnellingsbak komt is het hopelijk iets wat verholpen kan worden aan de hand van doorspoelen. Als dit niet helpt moet de bak helaas uit elkaar gehaald worden en dit kan als snel tussen de €2000 en €7500 kosten. Want anders moet de versnellingsbak gedemonteerd worden.

 

 Een koppeling die niet meer werkt

Een kapotte koppeling kan al snel oplopen tussen de €500 en €1200. Dit is aardig wat geld en dat wil je natuurlijk niet. Je merkt namelijk best snel als de koppeling niet goed reageert. Er komt dan vaak meer rook uit de auto dan normaal, de motor raakt aan de kook en de peil van de koelvloeistof zakt. Daarnaast is het ook mogelijk dat er een lek in zit waardoor het koelvloeistof zich mengt met de olie. Wacht daarom niet te lang met naar de garage te gaan, anders stapelen de kosten zich alleen maar op.

 

De motor reviseren

Je bent snel tussen de €1500 en €7000 kwijt met het reviseren van de motor. Kies er daarom voor om een motor te laten demonteren, dit kan al snel wat geld schelen. Het reviseren van de motor kost veel tijd en is daarom ook duur. Met reviseren wordt bedoeld dat een auto-onderdeel uit elkaar wordt gehaald, alle delen worden gereinigd en versleten onderdelen worden vervangen. 

 

Tank niet de verkeerde brandstof 

Weet goed welke soort brandstof je in de tank moet gooien. Een brandstoftank kan door de verkeerde brandstof slijten en kapot gaan. Dikke pech als je brandstoftank kapot is, want dit gaat je ook aardig wat geld kosten. Het vervangen kost namelijk tussen de €300 en €660. 

 

Weet wanneer je de distributieriem moet vervangen 

Het vervangen van deze riem is geen geintje, het kost al snel €1000. Wacht niet te lang met het vervangen van de distributieriem. Want als de riem breekt betaal je al snel €7000 voor een nieuwe, en dat wil je niet. Het is moeilijk om in te schatten wanneer de distributieriem van jouw auto versleten is. Over het algemeen zijn de meeste na 100.000 en 150.000 kilometer versleten. Dan is het vaak ook tijd voor een nieuwe. In het instructieboekje van je auto kun je ook lezen hoe lang de distributieriem gemiddeld meegaat. 

Meer informatie nodig? Een auto kan je heel ver brengen en is heel praktisch, maar je moet hier het geld wel voor hebben. Gelukkig kan je schade dekken met een autoverzekering bij InShared. Bekijk de website van deze partij voor meer informatie of neem contact op met de klantenservice. 

 

https://www.inshared.nl/