Neverblackout
Image default
Business

Keuzes bij gaashekwerk

Wil je gaashekwerk laten plaatsen dan zal je vooraf een aantal keuzes moeten maken die mee zullen wegen in de prijs. Er zijn verschillende soorten gaas en bewerkingen hiervan. Elke soort bewerking en gaas heeft een eigen prijs. In dit artikel lopen we alle keuzes af die je moet maken zodat je precies weet wat je moet aanvragen bij jouw specialist.

 

Soort gaas

Er zijn verschillende soorten gaas waar je een hekwerk van kan laten maken. De soorten zijn: tuingaas, harmonicagaas, ongediertegaas en dierengaas. Het dierengaas bestaat ook weer uit vier verschillende soorten, namelijk: kippengaas, schapengaas, volieregaas en dassengaas. Wanneer je een goedkoop gaashekwerk wil rondom je tuin dan kan je het beste gaan voor tuingaas. Dit gaas heeft een maaswijdte van 5x10cm. Iets steviger gaas is het harmonica gaas met een maaswijdte van 5x5cm. Omdat het steviger is, is het ook iets duurder. Bij het dierengaas is het kippengaas het goedkoopste en dassengaas het duurste. De soorten dierengaas hebben allemaal verschillende eigenschappen. Het ongediertegaas gebruik je om ongedierte zoals mollen, muizen en ratten buiten te houden.

Verzinken en coaten

Je hekwerk moet je sowieso laten verzinken. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat roesten waardoor de kwaliteit langer hoog blijft. Daarnaast kan je ook nog kiezen om het hekwerk te coaten met poederverf of plastic. Dit wordt niet gedaan wanneer het gaas bij dieren wordt gebruikt omdat zij vaak knagen aan het gaas. Doordat tuin- en harmonicagaas bijna altijd verzinkt en gecoat worden verkocht waardoor de prijs hoger ligt dan bij het dierengaas.

Soorten palen

Voor een robuuste en strakke uitstraling kan je gaan voor metalen palen, deze zijn erg stevig en worden vaak gebruikt bij tuin- en harmonicagaas. Wil je een wat natuurlijkere uitstraling dan kan je gaan voor houten palen. Deze worden vaak gekozen wanneer iets met dierengaas wordt gemaakt.

Andere keuzes

Andere keuzes die je nog kan maken hebben te maken of je het hekwerk wil laten plaatsen of dat je dit zelf doet. Ook kan je nog een bovenbuis toevoegen voor extra stevigheid en prikkeldraad voor extra beveiliging.