Neverblackout
Image default
Business

Kunststof producten laten maken bij SPF

Kunststof producten laten maken begint natuurlijk bij SPF. Kunststof biedt als materiaal een aantal mogelijkheden, maar er zijn ook minstens evenveel valkuilen. Dan is het goed om een professional in de arm te nemen. Want optimisme en onbesuisdheid kunnen leiden tot een situatie waarin je in je magazijn een paar duizend geassembleerde en verpakte artikelen hebt die – om de een of andere reden – uiteindelijk worden weggegooid. Of misschien wordt het defect opgemerkt door je klant. Hoe complexer het ontwerp, hoe moeilijker en duurder de terugreis of de koerswijziging. Het loont om ervoor te zorgen dat de richting van het project meteen vanaf het begin goed is.

Kunststof producten laten maken is altijd met een doel voor ogen

Kunststof producten laten maken voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld op een sneeuwscootersafari of in een woestijn. Sommige onderdelen worden gemaakt met duizenden, andere – met miljoenen. De levensduur van een product kan variëren van een paar minuten tot tientallen jaren. Sommige producten worden jarenlang weggestopt in een donkere kelder, de andere worden 24 uur per dag gebruikt, geschopt en met water besproeid. Met een handig ontwerp kan plastic de meeste uitdagingen aan. De professionals van SPF zijn je daar graag behulpzaam bij.

Kunststof producten laten maken kan niet zonder doel voor ogen te houden

Als je kunststof producten wilt laten maken is een aantal aspecten van belang. Beslissingen die aan het begin van het project in overweging moeten worden genomen, en een paar keer onderweg, naarmate de eisen en plannen specifieker worden. Het is belangrijk dat het ontwerpteam van SPF en de opdrachtgever hetzelfde inzicht hebben in de doelstellingen van het project. Bij SPF willen ze bijvoorbeeld graag weten wat het doel is van je product en wat de eventuele voordelen zijn.

Van een nieuw product wordt vaak verwacht dat het beter, goedkoper of aantrekkelijker is dan zijn concurrenten. Ook al is de reden voor het maken van het product voor u zo duidelijk als maar wat, het loont toch de moeite om de verwachtingen die aan de functies verbonden zijn ook aan andere betrokkenen uit te leggen. Op deze manier zal de focus liggen op wat belangrijk is vanuit het oogpunt van het product als geheel.  

En zo zijn er meer van dit soort belangrijk vragen belangrijk voorafgaand aan het designproces:

  • Wat is de verwachte levensduur van het product?

  • Wat is het verwachte productievolume van het product?

  • Op welk niveau liggen de beoogde kosten?

  • Wat is de hoogste temperatuur waarbij het product wordt gebruikt?

  • Wat is de laagste temperatuur waarbij het product wordt gebruikt?

  • Moet het product transparant zijn?

  • Zal het product worden blootgesteld aan chemicaliën?

  • Zal het product worden blootgesteld aan water of vochtigheid?

  • Wordt het product blootgesteld aan stoom of kokend water?

  • Is het product blootgesteld aan UV-licht (of andere straling)?

Samen met de professionals van SPF in Zaltbommel komt u zeker tot een fantastisch kunststof (eind)product.

Related Posts

Het mooiste lamelparket in jouw woonkamer?

Bijbaantje naast school

Grafstenen Utrecht