Neverblackout
Image default
Business

Laadpalen

Elektrisch rijden is de toekomst. Bij elektrisch rijden hoort natuurlijk een goede laadpaal. Een laadpaal kunt u thuis laten installeren, op het werk of op een openbare plek. Maar waar vindt u nu een betrouwbare laadpaal? In dit artikel vertellen we u meer over laadpalen.

Laadpaal per autotype

Voor elke elektrische auto is er een laadpaal beschikbaar. In de meeste gevallen heeft u zelfs de keuze uit meerdere varianten. Zo zijn er online laadpalen en offline oplaadpalen. Het verschil tussen deze twee type laadpalen is vooral dat u bij online laadpalen direct inzicht heeft in het energieverbruik. Een online laadpaal is dan ook vaak gekoppeld aan een back-office systeem. Dat kan heel erg handig zijn!

Kosten van een laadpaal

U heeft al een laadpaal voor enkele honderden euro’s, maar er zijn ook laadpalen die wel duizenden euro’s kosten. De prijs van een laadpaal is afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de oplaadpaal. Daarbij brengt een oplaadpaal leverancier in de meeste gevallen extra kosten in rekening voor het installeren van de laadpaal. Mocht u dus handig zijn, dan kunt u wellicht de laadpaal zelf installeren. Hiermee kunt u enkele honderden euro’s besparen.

Meer informatie over laadpalen

Wilt u meer informatie over laadpalen en elektrisch rijden? Op het internet staan vele artikelen waar u van alles kunt lezen over oplaadpalen, laadkabels en meer. Wij wensen u heel veel succes bij het kiezen van uw nieuwe laadpaal. Tip: bij de meeste aanbieders van laadpalen kunt u vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek krijgt u alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken.

http://reithpower.nl/