Neverblackout
Image default
Business

Meetapparatuur Chroma

Meetapparatuur Chroma via TTMS is de nieuwe vertrouwde naam in geautomatiseerde testapparatuur ook bij TTMS. De testapparatuur bestaat uit twee Chroma programmeerbare DC Loads die hen in staat stelt voedingen met een vermogen tot 1500W te testen. Het grootste voordeel van de Chroma DC Loads is eenvoudigweg de hoge precisie van de Chroma DC Loads. Het kan verschillen meten tot 0,001V en 0,0001A, wat de beste resultaten in zijn klasse oplevert.

Meetapparatuur Chroma, uniek in zijn soort

Bij het programmeren van de Chroma met specifieke hoeveelheden belasting berekend volgens de ATX norm, zijn ze in staat om voedingen tot een exact percentage te laden. Er kunnen nu resultaten worden getoond bij elk specifiek percentage dat benodigd is. Om het beste overzicht van een voeding te krijgen, laden ze elke unit met 10%, 20%, 50%, 80%, 100% en 110% van de gespecificeerde output. Dit is eenvoudig te berekenen voor een 1000W voeding: de 10% belasting is 100W en 110% belasting is 1100W. Vergeet niet dat dit de hoeveelheid vermogen is dat de voeding levert; door inefficiënties zal een voeding juist meer vermogen eruit halen.

Om te zien hoe de units presteren bij overbelasting is er een test gedaan door 10% extra toe te voegen op de hoogste belasting. De overbelastingstest wordt uitgevoerd bij kamertemperatuur en onder meer belastende omstandigheden; om er zeker van te zijn dat ze niet te wreed zijn voor de stroomvoorzieningen, wordt de omgevingstemperatuur op 50°C gehouden in de stresstest. De ervaring leert dat veel units de overbelasting bij kamertemperatuur kunnen weerstaan, maar dat ze samen problemen zullen ondervinden bij hogere temperaturen en overbelasting. Alleen de best gebouwde units zullen dit overleven.

De testomgeving

Er is één fout in het testen van voedingen met programmeerbare belastingen en het tegelijkertijd meten van de geluidsdrukniveaus. Omdat de programmeerbare belastingen erg luid worden, is er geen kans dat de voeding op de testbank te horen is. Om de geluidsniveaus nauwkeurig te kunnen meten was er een manier nodig om de testunit en de programmeerbare belastingen van elkaar te scheiden. De oplossing was om een zeer dikke doos rond de unit te bouwen. Een doos van vijf lagen met een totale dikte van 15 cm met twee lagen hout en drie lagen speciaal schuim zou volstaan. Het is ontworpen als een kist in een kist. De binnendoos raakt geen enkel deel van de buitendoos aan, waardoor het akoestische geluid moeilijk doorgelaten kan worden in de vorm van trillingen. Elke doos is aan beide zijden geïsoleerd met een laag zwaar schuim dat normaal gesproken wordt gebruikt om motoren te isoleren. Aan de binnenkant een extra laag van 10 cm dik piramidevormig schuim aan elke kant van de doos om de akoestische golven die uit het testobject komen zo goed mogelijk te elimineren.