Neverblackout
Image default
Business

Meten is belangrijk

Als mensen ouder worden hebben ze meer kans op het krijgen van bepaalde vervelende aandoeningen of ziektes. Zo hebben oudere mensen meer kans op het krijgen van hart- en vaatziektes dan jonge mensen. De meeste mensen vinden het niet zo leuk om ziek te zijn en willen dat daarom voorkomen. Het tijdig monitoren van hartziekten is belangrijk omdat daar veel schade mee kan worden voorkomen. Een manier om sommige hartziekten te zien aankomen is door het meten van je bloeddruk.

Vroeger moest je helemaal naar de dokter als je je bloeddruk wilde meten. Tegenwoordig kan je je bloeddruk gewoon thuis meten en kan je de resultaten van de meting naar de dokter sturen. De dokter heeft uiteindelijk alleen maar resultaten nodig en kan aan de hand van die resultaten afwijkingen signaleren en daar tijdig op inspringen. Daarom is het voor oudere mensen verstandig om een bloeddruk meter in huis te hebben.

Naast het meten van de bloeddruk, is het ook wel eens nodig om te weten hoe hoog de bloedsuikerspiegel is dat moet met de bloedsuikermeter. Als je diabetes hebt is het nodig om te weten hoe hoog je insulinegehalte is zodat je daar op kan inspelen en is het nodig om te weten hoe hoog je bloed suiker is zodat je daar op kan inspelen als de waardes zo ver afwijken dat dat nodig blijkt. Het is voor een diabetespatiënt daarom belangrijk om de bloedwaardes te kunnen meten omdat het anders ook niet mogelijk is om bij te sturen. Het kan daarom ook nooit lang goed gaan als een diabetespatiënt de waardes niet kan meten.

Ouderdomssuiker is een van de vormen van diabetes en krijg je vooral als je ouder wordt. Het is tot op heden niet mogelijk om iets aan ouderdomssuiker te doen omdat je lichaam dan is gestopt met het maken van insuline. Het is alleen mogelijk om iets met de symptomen te doen.

https://shopvoorgezondheid.nl/