Meubelen zandstralen is ouderwets

Meubelen zandstralen? Dat is ouderwets. Renovatie van meubelen is de specialiteit van Riforma. Door ons uniek systeem van luchtgommen verdwijnen alle eerdere behandelingen en kleurringen van het hout zonder dat de structuur van het materiaal aangetast wordt.  De Riforma-methodiek is een zeer zachte vorm van aanpak zonder chemische producten en onder lage druk. Hierdoor dragen wij ook bij aan het behoud van het milieu waar onze kleinkinderen de vruchten van zullen plukken.

Er zijn verschillende manieren om meubels te renoveren. Hieronder zijn het chemisch afbleken van de in het verleden aangebrachte producten. U begrijpt dat dit natuurlijk bijzonder milieu-onvriendelijk is, en als dit binnenskamers wordt uitgevoerd, zorgt dit ook voor schadelijke stoffen die vrijkomen in uw interieur. Dit is niet iets wat u wenst in uw huis met zo’n intense geur…

U kan natuurlijk ook altijd aan het schuren gaan. Dit is een goed alternatief, alleen bent u bijzonder lang bezig en moet u er voor opletten dat u zeer gelijkmatig schuurt. Op vlakke stukken is dit niet zo’n probleem, maar indien uw meubelstuk over veel hoekjes, kantjes en krommingen beschikt, zal u waarschijnlijk een combinatie doen van machinaal schuren en een stukje met de hand. Indien het eindresultaat belangrijk is, moet u al bijna een professional zijn om dit allemaal gelijkmatig te kunnen zodat alles op een gelijke en vlakke manier bewerkt is. 

Daarnaast kan u uw geliefd meubelstuk ook nog laten zandstralen. Zandstralen is een agressieve manier van stralen waarbij alle poriën “open” geblazen worden en er behoorlijk wat nerven zullen ontstaan. Hierdoor hebt u niet meer het mooie vlakke en gladde oppervlak wat u eerst wel had. Als oplossing kan u uw meubelstuk achteraf nog gaan bijschuren, een beetje dubbel werk dus… 

Tenslotte kan u ook kiezen voor luchtgommen. Riforma heeft het luchtgommen zodanig verfijnd, dat het eigenlijk alle positieve eigenschappen van bovenstaande methodes combineert. De Riforma Methodiek is meer een vorm van schuren dan van stralen, waardoor er op een bijzonder gelijkmatige manier, alle moeilijk bereikbare plaatsen van het meubel bereikt worden en allen met een gelijke hoeveelheid en een zelfde druk behandeld worden. Hierdoor krijg je een oppervlak dat zeer gelijkmatig, glad en zacht is na de behandeling. Het voordeel is dat je, ten opzichte van het schuren, zeer veel tijd bespaart, ten opzichte van het chemisch afbleken, nooit een foute reactie krijgt van het product en geen schadelijke dampen in je interieur hebt en tenslotte ten opzichte van het zandstralen is het goedkoper, wordt het meubel niet beschadigd door de agressieve manier van stralen met hoge druk. Kortom, de ideale manier om jouw teerbemind meubel een nieuw leven te geven.

Gezien Riforma een volledig mobiele installatie bezit, komen alle soorten meubelen in aanmerking. Tafels, stoelen, kasten, tuinmeubelen maar ook vaste meubelen zoals keukens, houten vloeren en trappen. Na de behandeling wordt het hout terug in zijn natuurlijk kleur hersteld en zijn alle verdere behandelingen weer mogelijk. In samenspraak met de klant, zijn er bij Riforma verschillende mogelijkheden tot het behandelen van je meubel. Je kan er geen standaard skillt op zetten, zodat er geen kringen op ontstaan en als er wijn of dergelijke gemorst wordt, dit enkel met een vochtige doek verwijderd kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk om je meubels opnieuw te kleuren. Ofwel kan je dit gaan kleuren door middel van verf. Het is aan te raden achteraf nog een vernis laag aan te brengen zodat de kleur geen sporen na laat op de vloeren of de muren. Ook het hout een grijzere of donkere kleur geven is mogelijk. Riforma raadt aan om dit door een gespecialiseerde firma te laten doen, zodat het resultaat steeds is wat u er op voorhand van verwacht. Graag adviseert Riforma u hiermee, zij hebben hier namelijk al veel ervaring mee.

 

Kortom, hebt u een meubel te renoveren, neem steeds eens contact op met Riforma!