Neverblackout
Image default
Business

Schrijf je eigen boek met goede hulp van Boeken-drukken.com

Met Boeken-drukken.com kan waar je altijd van gedroomd hebt snel waarheid worden: je eigen boek publiceren. Als je nooit gehoor hebt durven geven aan je droom om een heus eigen boek te schrijven omdat je niet goed wist hoe je dat aanpakt, moet je vooral dit blog verder lezen.

Boeken-drukken.com geeft je tips om je droom te verwezenlijken

Door de jarenlange ervaring die de professionals van Boeken-drukken.com hebben met schrijvers van allerlei pluimage, weten ze als geen ander hoe het werkt. Maar vooral ook hoe het niet werkt als je tot een goed resultaat wilt komen. Je hebt een idee, een anekdote, een gebeurtenis waar je dieper op in wilt gaan. Inspiratie komt vaak terwijl je aan het werk bent, een dag op het strand, of aan het trainen bent. Laat het even rusten en ‘broeden’. Misschien zijn mensen in je familie- of vriendenkring we de ideale karakters voor je boek. Dat prachtige plekje waar je elke dag langs fietst, zou een perfecte omgeving kunnen vormen waarin het verhaal zich afspeelt. Bewaar deze informatie in een mindmap. Dit kan u later helpen of bijdragen aan het schrijfproces. Pak pen en papier en maak een storyboard waarin je het grote plaatje, de profielen en karakterschetsen op schrijft of tekent.

Een boek schrijven, betekent (soms moeilijke) keuzes maken

Kies een hoofdpersonage en wat hem/haar drijft. Dit is het ‘hoofdthema’. Probeer hier trouw aan te blijven zodat de lezer zich kan verbinden met je verhaal. Houd in gedachten, met een aantal verhaallijnen, het hoofdthema blijft de leidraad. Ga je de gebeurtenissen chronologisch opschrijven of wil je liever eerst de belangrijke (hoofd)scènes uitwerken? De keuze is aan jou. Blijf alert en houd de sensatie vast. Ben je de weg kwijt? Terug naar het storyboard en de karakterschetsen. Het is jouw boek. Neem dus de tijd om het goed uit te werken.

Begin!

De belangrijkste delen ter voorbereiding zijn nu klaar. Tijdens het schrijven van je boek hoef je nog niet alle details te weten. Je zult nog veel meer ontdekken. Die reis is leuk! Beter aan een idee werken, dan er maanden op broeden en uiteindelijk niets laten zien. Boeken-Drukken.com drukt je verhaal in een kwalitatief uitstekende boekvorm. Zelfs al binnen 5 werkdagen kan je droom dan eindelijk werkelijkheid zijn.