Neverblackout
Image default
Business

SEO Betekenis

SEO Betekenis

SEO is een groot onderwerp met heel veel verschillende facetten die allen kunnen worden onderverdeeld in een aantal subgroepen. De grootste facetten van een SEO traject is de SEO content, de technische SEO en het linkbuilden. Dit gebeurt vaak ook in chronologische volgorde wat inhoudt: Als eerste wordt de SEO content geschreven voor alle belangrijke pagina’s van de website.

Het begin van de SEO betekenis is dat dit wordt gedaan op basis van een zoekwoordonderzoek dat door een SEO specialist is uitgevoerd. Tijdens dit zoekwoordonderzoek wordt er allereerst gekeken naar de maandelijkse volume van ieder zoekwoord. Daarna wordt er gekeken naar hoeveel andere websites proberen te optimaliseren voor ditzelfde zoekwoord (of synoniemen voor dit zoekwoord). Wanneer het zoekwoord gunstig lijkt te zijn, wat betreft de concurrentie en maandelijkse volume, wordt er gekeken naar hoe relevant het zoekwoord voor een bedrijf is. Hiermee wordt bedoeld: Wanneer de website nummer 1 staat op dit zoekwoord en het daadwerkelijk bezoekers genereert: Hoevaak zullen deze bezoekers ook echt een aankoop op de website doen?

De Betekenis van SEO is ook dat wanneer de zoekwoorden van de website zijn bepaald zullen deze worden gekoppeld met de juiste landingspagina’s. Belangrijke bij deze pagina’s is dat ze relevant aan het zoekwoord moeten zijn. Daarnaast is het erg belangrijk dat deze pagina’s ook daadwerkelijk de vraag van de zoeker kunnen beantwoorden.

De zoekwoorden zijn nu bepaald en de daarbij aangesloten landingspagina’s zijn ook bepaald. Het is nu belangrijk om deze pagina’s te voorzien van de juiste tekst. Maar hoe kan deze tekst worden geschreven zodat niet alleen de bezoeker deze prettig vindt, maar ook de zoekmachines? Bij het schrijven van de tekst moet wel de bezoeker altijd als eerste worden aangesproken. Wanneer de bezoeker laat zien dat hij of zij de tekst prettig vindt en lang op de website blijft zal dit ook positief zijn voor jouw SEO. Op dit moment is de SEO betekenis hiervoor dus dat de juiste SEO content wordt geschreven. 

De SEO betekenis: Technische SEO

De Technische SEO betekenis bestaat uit veel verschillende onderdelen. De belangrijkste onderdelen hiervoor zijn de mobiele websitesnelheid en de interne linkstructuur. De betekenis van SEO technische linkstructuur is dat er genoeg interne links moeten zijn voor de gebruiker om makkelijk door de website heen te navigeren.

De SEO betekenis: Linkbuilden

Het linkbuilden is een belangrijk element bij ieder SEO traject. Dit is doordat het Google en de andere zoekmachines laat zien hoe dominant een website binnen het web is. Met linkbuilden is het vooral belangrijk om te focussen op de kwaliteit van een link. Niet op de kwantiteit van de links. Bij een backlinkprofiel (het gehele aantal links dan naar een website wijst) kijkt Google meer naar hoe sterk en relevant deze links zijn dan naar het aantal links. 

Wanneer een website teveel links heeft van zwakke websites kan dit worden aangemerkt als niet geldig. Hierop kan zelfs een bepaalde straf vanuit Google liggen waardoor de website in sommige gevallen compleet uit de zoekresultatenpagina’s wordt gehaald.

Wil meer weten over de SEO betekenis? Bezoek dan de website van Ralf van Veen: Een ervaren SEO freelancer uit Rotterdam.

https://ralfvanveen.com/seo-betekenis/