Neverblackout
Image default
Business

Tiny House Beweging in Nederland

Meestal zijn de mensen die in een tiny house gaan wonen erg bewust bezig met de natuur en hun eigen uitstoot van Co2 en andere vervuilende praktijken zoals het overmatig gebruik van plastic.

Door in een Tiny House te wonen kun je jou eigen vervuildende afdruk minimaliseren. Het is niet voor iedereen geschikt want je moet natuurlijk wel wat inleveren op ruimte en andere aspecten. Sinds kort zijn ze ook in Lisse met een Tiny House Project begonnen. 

Misschien dat je het weleens bent tegen gekomen op YouTube. Een filmpje over het wonen in een Tiny House. Dit is namelijk ook hoe ik er voor het eerst in contact mee ben gekomen. Op YouTube zijn namelijk echt heel veel leuke filmpjes te vinden over het wonen in een Tiny House.Wat is een Tiny House

Zoals de naam al een beetje verklapt gaat het om een klein huisje. Maar het is eigenlijk veel meer dan dat. Het gaat bij het wonen in een tiny house namelijk niet alleen om het huisje maar ook om de manier van wonen. Dit noemt men ook wel de tiny house lifestyle.

Maar het voordeel is dat je veel goedkoper en duurzamer kan leven. Vooral voor mensen die minder prioriteit bij geld leggen en meer bij een gebalanceeerd en gelukkig leven vinden dit belangrijk.