Tips voor een geslaagd bedrijfsuitjes

Een bedrijfsuitje is erg gezellig. Het kan ervoor zorgen dat jouw personeel harder gaat werken. Ook kan het teamwork binnen het bedrijf verbeteren. Maar bij een bedrijsuitje kan er veel misgaan waardoor het gezellige dagje uit totaal mislukt. In dit artikel vertel ik over de belangrijkste dingen waar u om moet denken tijdens een bedrijfsuitje.

Veiligheid

Veiligheid is altijd nummer één op de lijst van dingen waar u aan moet denken. Als men uit eten gaat of een bedrijfsuitje in een escape room gaat doen, dan is er niet veel waar u als bedrijfsleider aan kan doen qua veiligheid. Maar als u bijvoorbeeld gaat mountainbiken met uw personeel of een sportdag organiseert, dan kunnen er misschien wel ongelukken gebeuren. Als u toch besluit om zulke risicovolle activiteiten te doen, is het altijd een goed idee dat er een collega aanwezig is met een EHBO diploma.

Kan iedereen het goed met elkaar vinden?

Het komt bijna nooit voor dat echt iedereen binnen een bedrijf elkaar mag. Er zijn altijd wel collega’s bij waar men een mindere klik mee heeft. Maar dit betekent niet dat het onmogelijk is om er met zijn allen een gezellig dagje van te maken. Wel moet de organisator van het uitje ervoor zorgen dat de groepen op een tactische manier worden ingedeeld. Als men bijvoorbeeld met collega’s een escape room en Gps tocht gaat doen, dan is het beter om mensen die het goed met elkaar kunnen vinden in dezelfde groep te plaatsen. Zo wordt de samenwerking tussen de deelnemers beter en heeft iedereen plezier. Net zo is het handig om tijdens het afsluitend diner mensen die niks met elkaar hebben niet naast elkaar te laten zitten. Ik hoor u denken dat dit juist de manier is om verschillende mensen met elkaar in aanraking te laten komen. Maar het is nooit slim om mensen te forceren om dingen te doen die ze niet willen. Dit werkt averechts.

Dus als u de volgende keer een bedrijfsuitje gaat organiseren, denk dan aan de vorige punten. Dan kan er nog maar weinig misgaan.