Neverblackout
Image default
Business

Titel Buteyko management training: Buteyko adem methode

 

Wollig esoterisch geklets. Als je in het bedrijfsleven werkt weet je dat men daar een beetje allergisch voor is. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Na het afronden van m’n studie fiscale economie heb ik namelijk tot 2014 in het bedrijfsleven gewerkt. 

 

Meetbaarheid ademhaling

Hoewel ademhaling een spirituele kant heeft hoef je daar niet mee aan te komen in het bedrijfsleven. Op het moment dat ik het met je ga hebben over meetbaarheid zijn we in gesprek.  Want wat als ik zeg dat je via de Buteyko Methode je ademvolume met 100-300% kan verbeteren? En wat als ik kan aantonen dat via ademtraining de koolzuurgasconcentraties in je longen en bloed tot 57% kunnen stijgen? 

 

Kinkt misschien interessant, maar dat zal je nu nog weinig zeggen. Ik plaats deze cijfers graag voor je context door uit te leggen hoe dat je gezondheid in termen van concentratie en energie kan verbeteren. Je kunt je ook via Buteyko Methode opgeven voor de gratis online training. 

 

Wat is Buteyko?

Wellicht denk je nu. Buteyko, Buteykio… Hoe spreek je dat eigenlijk uit? Wat is Buteyko? Buteyko is de achternaam van Dr. Konstantin Pavlovich Buteyko. Deze arts stond 10 jaar lang aan het hoofd van een laboratorium in experimentele biologie en geneeskunde. Daar heeft hij met zijn collega’s de ademhaling van duizenden zieke en gezonde mensen onderzocht. Dat heeft 40 wetenschappelijke werken en vijf dissertaties opgeleverd. Ik heb diep respect voor zijn werk, de persoon die hij was en wat hij met zijn methode beoogde te bereiken.

 

Erkenning Buteyko adem Methode

In 1989 is zijn methode erkend door het Russische ministerie van volksgezondheid. Inmiddels begint zijn methode wereldwijde bekendheid te krijgen. 

 

Peak performance

Ambitieus zijn en consistent op je piek presteren kan alleen met een medisch gezien gezonde ademhaling. Een optimale ademhaling is zacht, maar ook KRACHT. Ademtraining is dus niet voor pussies. Wist je dat de Samurai op een vergelijkbare manier ademden voor hun herstel? 

 

Hyperventilatie symptomen

Bij een suboptimale ademhaling ontstaan chronische hyperventilatie symptomen zoals licht in het hoofd voelen voelen, een gebrek aan concentratie, vermoeidheid, wazig zien en rode ogen. Dan mis je de scherpte en focus om met plezier je doelen te behalen.

 

Doorzettingsvermogen 

De bovenstaande symptomen kun je niet compenseren met doorzettingsvermogen en karakter. Dat is onmogelijk. Dat zal de symptomen alleen maar verergeren. Je doorzettingsvermogen is alleen een instrument als je je ademhaling mee hebt. Alleen jij kunt je ademhaling op orde krijgen. Een arts gaat daar niet voor zorgen.

 

Buteyko adem training

Via de Buteyko Methode kan ik je wel naar een gezonde ademhaling helpen. Je kunt daar een Buteyko cursus voor volgen. Je kunt je natuurlijk ook eerst even verder verdiepen in Buteyko ademhaling. 

 

Investeren in je ademhaling is investeren in je leven.

 

Related Posts

Een gezonde organisatie

Kunststof deuren

De Paardengruiter als ruitersportzaak