Neverblackout
Image default
Travel

Vakantieparken in Frankrijk

Frankrijk is al decennialang het populairste vakantieland onder Nederlanders.  We stappen massaal in de auto, om via de Route Soleil naar ons favoriete stukje paradijs op aarde te rijden.

Vroeger herkende je de Nederlandse vakantieganger aan de volgepropte auto. Met het hele gezin kamperen in Frankrijk betekent dat je nogal wat spullen moet meenemen. Tent, luchtbedden, gasstel, slaapzakken en… oh jee, schat! We zijn de slaapzakken vergeten!

Tegenwoordig doen we het anders. We beginnen onze vakantie wat meer ontspannen. We kiezen er namelijk steeds vaker voor om onze kampeervakantie wat luxer te maken. We gaan voor glamping, liefst op één van de vele vakantieparken die Frankrijk rijk is.

Glamping?

Bij glamping verblijf je in een accommodatie die je niet zelf hoeft op te bouwen. Alles staat al klaar bij aankomst. Je hebt de beschikking over een eigen keuken, slaapruimtes met echte bedden, elektriciteit en nog veel meer. Zo geeft glamping je wel het gevoel van het echte campingleven, maar dan zonder de minder fijne kanten.

Trek erop uit

De meeste vakantieparken liggen in, of vlakbij de natuur. Vanuit je vakantiepark kun je dus zo op verkenning. Ga lekker wandelen of fietsen en verken de bergen van de Alpen en de Pyreneeën. Ga lekker outdoor sporten in omgeving van de Ardèche of leer de lokale wijngaarden kennen.

Eet met smaak

De glamping accommodaties op de vakantieparken die je in Frankrijk vindt zijn standaard uitgerust met een eenvoudige keuken. Maar dat je prima zelf kunt koken, betekent niet dat je dit ook elke dag moet doen. In tegendeel! Frankrijk heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om culinair genieten. De medewerkers van de meeste vakantieparken of glampings in Frankrijk kunnen je prima vertellen waar je heerlijke streekgerechten kunt genieten.

Ruime keuze vakantieparken

Overal in Frankrijk zijn campings en vakantieparken die je met alle egards ontvangen en alles op alles zetten om jullie een fijne vakantie te bezorgen. Maar er zijn ook vakantieparken die minder perfect zijn. Het kan moeilijk zijn om te bepalen wat de kwaliteit van een vakantiepark is. Internetreviews kunnen helpen, maar zijn niet altijd even objectief.

Op www.glampings.nl vindt je alleen die vakantieparken in Frankrijk die aan objectieve kwaliteitseisen voldoen. Boek je een glamping accommodatie op één van deze parken, dan kun je met een gerust hart richting het zuiden reizen.

Doordat we er niet als tussenpersoon tussen zitten weet jij zeker dat we onafhankelijk kunnen oordelen. Wanneer je een verblijf in één van de vakantieparken wilt boeken, leiden we je direct naar de aanbieder zelf.

Boek dus vandaag nog je vakantie op één van de beste vakantieparken van Frankrijk!