Neverblackout
Image default
Business

Verbeter en optimaliseer uw binnenklimaat met CO2 sensor

We brengen veel tijd door binnen. Wilt u ook genieten van een optimaal binnenklimaat? Kies voor een CO2 sensor van ATAL. Een gezond binnenklimaat dringt gezondheidsklachten terug en vermindert het ziekteverzuim. Dit is van groot belang binnen kinderdagverblijven, scholen en kantoren. Ventileren is niet alleen noodzakelijk om zuurstof aan te voeren, maar ook om vocht, geurtjes, fijnstof en ziektekiemen af te voeren. In onderstaand blog vertellen we u meer over de CO2 sensoren van ATAL.

Voordelen CO2 sensor

Dankzij een CO2 sensor, ook wel CO2 indicator of CO2 melder genoemd, monitort u de luchtkwaliteit en op deze manier bewuster ventileren. Vaak wordt de luchtkwaliteit op de display weergegeven. Een goed binnenklimaat brengt vele voordelen met zich mee. We zetten ze voor u op een rijtje:

  • Gezonde werksfeer
  • Minder kans op stress
  • Verhoogde productiviteit
  • Minder kans op stress

Bewuster ventileren

Uit onderzoek is gebleken dat de luchtkwaliteit binnen kinderdagverblijven en scholen vaak te wensen overlaat. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd dankzij de CO2 sensoren van ATAL. Het CO2 gehalte is een goede indicator voor de kwaliteit van de lucht. Wanneer er veel mensen in een ruimte verblijven en er wordt niet voldoende geventileerd daalt de luchtkwaliteit. Ongewenste stoffen hopen zich op. Een CO2 sensor geeft een seintje als dit het geval is. Dankzij een sensor zal er een gedragsverandering plaatsvinden. U ventileert bewuster en neemt maatregelen om een te hoge CO2 concentratie te voorkomen.

Waarom ATAL?

Het realiseren van een gezond en comfortabel binnenklimaat heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Het terugdringen van gezondheidsklachten en ziekteverzuim is hierbij het uitgangspunt. ATAL is al meer dan 20 jaar dé specialistisch leverancier voor monitoring systemen, data recorders en hoogwaardige sensortechnologie. U bent hier verzekerd van een groot assortiment, snelle service en professioneel advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Breng een bezoek aan de website van ATAL.