Neverblackout
Business

Verlovingsringen voor hem en haar

Van oorsprong is het de vrouw die een verlovingsring draagt. Nog steeds zien we dat de man de verlovingsring aan zijn aanstaande vrouw geeft. Bij trouwringen is dit anders: beiden dragen deze ring. Toch zien we de laatste jaren een verschuiving in dit hele gebruik. Tegenwoordig zijn er verlovingsringen voor hem en haar, als mooie set of afzonderlijke ringen. Van zeer eenvoudig tot prachtige ontwerpen met schitterende diamanten, het uitzoeken hiervan blijft een spannende gelegenheid.

Betekenis van de verlovingsring

De verlovingsring wordt in de periode voor het huwelijk gedragen. De verloving gaat in vanaf het moment dat een stel besluit om in het huwelijksbootje stappen. Soms vraagt de man zijn partner ten huwelijk. Hij geeft haar hierbij de verlovingsring. Deze verlovingsring wordt na het huwelijk vaak als extra sieraad gedragen. In andere gevallen wordt de verlovingsring uiteindelijk de trouwring. Ook is het mogelijk om de verlovingsring tegelijkertijd met de trouwring te dragen. Dit is goed mogelijk wanneer bij de ringen een smal ontwerp hebben. Wist je dat er ook speciale setjes verkrijgbaar zijn?

Diamanten verlovingsring

Verlovingsringen koop je los, maar ook als mooie set voor hem en haar. Door te kiezen voor een eenvoudig ontwerp is het setje verlovingsringen geschikt voor man én vrouw. De diamanten verlovingsring is ontstaan in het jaar 1477. Van vroeger uit zou een verlovingsring drie maandlonen moeten kosten. Gelukkig hoeven jullie niet zo diep in de buidel tasten om mooie verlovingsringen te vinden. Je hebt al een diamanten verlovingsring voor minder dan €1000. Kijk hierbij vooral naar de slijpvorm, de kleur, de helderheid en zuiverheid van de diamant. Al deze factoren bepalen de prijs. Het is belangrijk dat de verlovingsring goed aansluit op je eigen stijl, of je nu kiest voor een klassiek, modern of eigentijds ontwerp.

https://www.diamantendeals.nl/