Neverblackout
Image default
Business

Voor- en nadelen van het beroep: taxichauffeur

Je kunt niet zonder ze. Taxichauffeurs zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden, maar dat betekent niet dat het beroep alleen maar pluspunten heeft. Ieder beroep heeft wel voor- en nadelen. Misschien denk je er zelf wel aan om als taxichauffeur te beginnen. Wellicht helpt dit dan om de uiteindelijke keus te maken. 

Voordeel

De verdienste zijn voor een taxichauffeur vaak hetgeen wat het meeste impact heeft op ze. Je verdient een gemiddeld loon per maand, maar dat is niet wat ermee bedoeld wordt. Na een taxi rit wordt er ontzettend vaak fooi gegeven door klanten. Hoe beter je met een reiziger omgaat, des te beter de tip ook is, Dit kan liggen aan dat je heel snel bent met het ophalen en wegbrengen en/of je gewoon heel vriendelijk bent en een gezellig gesprekje voert. Door dit kan je dagomzet erg stijgen en je hoeft er vrij weinig voor te doen. 

Nadeel

Het verschilt erg per persoon en wellicht kun je er juist heel goed mee omgaan, maar werkdruk is iets wat veel chauffeurs in het algemeen ervaren. Je bent continu verantwoordelijk voor het feit dat er iemand anders op tijd aankomt op zijn of haar bestemming en het kan voorkomen dat je obstakels tegenkomt onderweg. Vaak kan je er zelf helemaal niks aandoen en dat kan voor stress zorgen in de auto. Denk bijvoorbeeld aan drukte of een ongeluk dat er toevallig is gebeurt. Daar bovenop moet je ook nog ontspannen en professioneel blijven voor de passagier. 

Voordeel

Geen elke dag is hetzelfde van een taxichauffeur. Je komt namelijk zoveel verschillende mensen tegen en iedereen heeft wel weer een ander verhaal te vertellen. Je komt zo ontzettend veel te weten over een persoon. Tuurlijk is het onmogelijk om alleen maar vrolijke en aardige mensen te vervoeren, maar dat is ook wat het vak uniek maakt. Je weet nooit wat je van te voren kan verwachten en dat maakt het zo interessant. Ook is het zo dat je als taxichauffeur op plekken komt waar je normaal niet zou komen. Dus een snelle rit met een gezellig praatje, kan ook voor iets nieuws zorgen. 

Nadeel

Buiten de druk van het werk, moet je ook nog eens ten alle tijden zo alert mogelijk zijn. Je bent als het ware wel verantwoordelijk voor nog iemand anders dan jij. Je kunt er niet voor zorgen dat andere personen op een normale en veilige manier de weg betreden, maar jij kunt wel je best doen voor jezelf en de passagier. Je maakt lange dagen en zit uiteraard alleen maar in de auto. Het is dan niet gek als je even verveeld raakt of niet oplet, maar in dit vak is dat echt een no go. Een taxichauffeur moet dus altijd zo goed mogelijk zijn uitgerust en afleidingen in de auto kunnen ook echt niet. 

Weeg alles van te voren dus goed af en zodra je zeker bent dat dit het beste beroep is voor jou, kun je aan de slag gaan met het behalen van alles wat je nodig hebt. Mocht je ervoor kiezen om door te gaan, zijn er een aantal stappen die je moet volgen om een taxichauffeur te kunnen worden. ga alles goed langs en dan rijdt je nog voordat je het weet het hele land door. Bekijk www.taxitims.nl