Neverblackout
Image default
Business

Waar moet een goede tandartsstoel aan voldoen?

Zonder goede tandartsstoel kan er geen goede zorg geboden worden, dat is een ding wat zeker is. Een tandartsstoel moet daarom voldoen aan enkele belangrijke voorwaarden. Hieronder een aantal tips waar u aan moet denken om zeker te weten dat u de beste keuze uit een groot aanbod maakt.

De betrouwbaarheid van een tandartsstoel is belangrijk voor uzelf als voor uw patiënt

Een tandartsstoel is een investering die u als het goed is, voor enkele jaren doet. Koop daarom een stoel bij All Dent.nl. Dan weet u zeker dat u een professionele stoel koopt waar u op kunt vertrouwen. All Dent heeft bekende merken als KaVo (Excellent service dealer), Finndent, DKL, Gigadent en Forest in het zeer uitgebreide assortiment.

De hoofdsteun is een belangrijk onderdeel van een goede tandartsstoel

De hoofdsteun van de tandartsstoel is belangrijk om in een goede hoek een correcte kijk in de mond van de patiënt te hebben. Het kan belangrijk zijn wanneer de hoofdsteun gedemonteerd kan worden. Bijvoorbeeld wanneer er in de mond van een kind gewerkt moet worden. Niet elke patiënt is even groot, daarom is het zinvol om de hoofdsteun van de nieuwe tandartsstoel uit te kunnen rekken waardoor deze ook aan lange mensen voldoende steun biedt en de juiste hoek ingesteld kan worden.

In een tandartsstoel moet de patiënt makkelijk dicht benaderbaar zijn

Een dunne rugleuning van de tandartsstoel maakt het de tandarts makkelijk om zo dicht mogelijk bij zijn of haar patiënt te kunnen zitten. Een rustig liggende patiënt bevordert elke behandeling. Wanneer de zit en de rugleuning kort bij elkaar zitten, is er slechts een kleine ruimte tussen, wat een comfortabel liggende patiënt oplevert. Eventuele armsteunen kunnen het best weggeschoven worden om de patiënt zo dichtbij als maar mogelijk is te kunnen benaderen. Als de stoel ook nog eens lekker ligt vanwege het gebruikte materiaal is dat weer een pluspunt erbij.

Belangrijk is dat u vooral niet de neiging moet hebben om te besparen op een tandartsstoel. Een levensduur van zeker tien jaar maakt het een rendabele investering in uw belang en dat van uw patiënt.