Waarom je een sauna in de achtertuin moet hebben

Een dagje naar de wellness heeft alleen maar voordelen. Je komt namelijk helemaal uitgerust en zen thuis. Maar als je een druk schema hebt, dan kan het lastig zijn om een volledige dag vrij te vragen, terwijl je het wel nodig hebt. Maar het is ook mogelijk om thuis op rust te komen, op deze manier ben je niet veel tijd kwijt. Denk er eens over na om een sauna aan te schaffen. Het is namelijk gemakkelijker dan je denkt om een sauna neer te zetten in je achtertuin. Wil je meer weten over een buiten sauna? Lees deze blog dan verder!

Je wordt minder snel ziek

Een sauna is de plek om op rust te komen, je voelt je namelijk helemaal zen als je de sauna uit stapt. Maar een sauna heeft nog meer voordelen. Je weerstand wordt namelijk beter, waardoor je beter tegen temperatuurwisselingen kan. Als je het vaak koud hebt dan is een sauna perfect! Door de sauna went je lichaam aan de warme en koude temperaturen. Door de temperatuurwisselingen worden de zenuwen in je huid voorbereid en wennen ze aan koude en warme temperaturen. Hierdoor kan je lichaam het beter aan. Een ander voordeel is dat de witte bloedcellen toenemen als je regelmatig een bezoekje brengt aan de sauna, deze bloedcellen zorgen er weer voor dat je weerstand tegen griep en verkoudheid toe neemt.

 

Je slaapt beter

Als je moeite hebt met in slaap komen, of om door te slapen. Dan kan een sauna de oplossing zijn. Een sauna zorgt er namelijk voor dat je echt ontspannen bent en dat je minder stres hebt. Hierdoor heb je minder pieker gedachtes, en val je sneller in slaap. Daarnaast komt het stofje genaamd endorfine vrij, dit stofje verlicht pijn en zorgt voor een ontspannen gevoel. Maar dit stofje kan er ook voor zorgen dat je een diepere slaap hebt.

 

Wil je een sauna in de achtertuin?

Wil je meer weten over een buitensauna? Neem dan eens een kijkje op de website van Welvaere. Deze partij heeft meerdere buiten sauna’s in hun assortiment. Heb je nog een vraag over een buitensauna? Neem dan contact op met een van de specialisten, ze helpen je graag verder.

 

https://welvaere.nl/