Wandtegels de nieuwe rage

Het is steeds vaker zo dat mensen niet meer tegen een witte muur in hun huis willen aankijken en wandtegels aanschaffen. Vroeger was het natuurlijk voor de rijkere mensen om schilderijen of wandtegels aan de muur te hebben. Voor jongeren werd het een rage om posters aan de muren te hangen. De nieuwste rage, die voor hele huishoudens toepasbaar is, is wandtegels. Deze tegels zijn in elke ruimte te implementeren vanwege de vele verschillende materialen, wat elk individuele voordelen biedt. Wilt u direct advies op maat of zelf alle wandtegels vergelijken? Ga direct naar Pand16!

 

Materialen wandtegels

De materialen die gebruikt worden voor wandtegels zijn; natuursteen, keramiek en PVC. Elk van deze materialen is waterafstotend en kan in elke ruimte worden ingezet. Met name natuursteen is wat duurder en de keramische tegels, evenals de PVC tegels zijn wat goedkoper. De PVC wandtegels zijn de lichtste van allen.

 

Voordelen en toepassingen tegels

Er zijn dus wezenlijke verschillen tussen de wandtegels, maar ook overeenkomsten. Dit is direct een voordeel, elke tegel kan namelijk gekozen worden voor welke ruimte dan ook. De tegel die doorgaans het meest gebruikt wordt voor badkamers, toiletten en zelfs (gedeelten van) keukens, zijn de keramische tegels. Deze kent u waarschijnlijk ook het beste. Deze tegels zijn gemakkelijk schoon te houden, zijn zeer waterafstotend en bieden alle mogelijkheden wat betreft strak design en excentrieke patronen.

Een andere optie die veel in de badkamer gebruikt wordt is natuurstenen wandtegels. Deze hebben als voordeel dat ze een geweldige uitstraling hebben. Vooral in slaapkamers en woonkamers, maar ook badkamers kan de juiste soort natuursteen een unieke sfeer creëren. Het nadeel hiervan is echter dat u er ook voor betaalt. De PVC wandtegel is een goed compromis tussen de hiervoor genoemde materialen. PVC is de nieuwste variant tegel en is extreem flexibel wat betreft soorten en uitvoeringen. Dit materiaal wordt voornamelijk toegepast om het effect van een natuursteen of ander thema na te bootsen, terwijl het praktische voordelen met zich meebrengt zoals gemakkelijke installatie, isolerende werking en luxe uitstraling. Alle wandtegels rustig doorlopen en de juiste vinden mét of zonder hulp van experts, Pand16 staat voor u klaar!

 

https://www.pand16.nl/